Kastanje rondhout palen vallen onder duurzaamheidsklasse 2 (levensduur 15-25 jaar)

Robinia rondhout palen vallen onder duurzaamheidsklasse 1 (levensduur 25 jaar en langer)

Kastanje palen

Kastanje palen zijn duurzaam en makkelijk te bewerken en je vindt ze bij Svenhof Quality Woods in Deinze in Vlaanderen. Kastanje is bovendien een duurzame houtsoort, die bij blootstelling aan de elementen tot wel 25 jaar meegaat. Kastanjehouten palen zijn dus ideaal om te gebruiken voor omheiningen, hekken, schuttingen en poorten. Kom voor je kastanjehouten palen naar Deinze of lees hieronder meer.

Kastanje palen maken en plaatsen

Goede, duurzame kastanjehouten palen worden tot een rondhout gedraaid op een draaibank en gladgeschuurd. De kastanje palen die wij vanuit Deinze verkopen zijn rondhouten palen die variëren in doorsnede. De dunste palen hebben een doorsnede van 4 cm, terwijl de dikste kastanje palen een doorsnede hebben van zo'n 16 cm. Sla de kastanjehouten palen voor ongeveer een derde in de grond en gebruik ze bijvoorbeeld voor een omheining met schrik- of prikkeldraad. Hiermee kan je dan het veld met je schapen omheinen. Maar ook aan weerszijden van een poortje kunnen ze handig zijn.

Kastanje en robinia rondhout palen

Kastanje rondhout palen vallen onder duurzaamheidsklasse 2 (levensduur 15-25 jaar). Kastanjehout is van nature beschermd tegen vocht en hoeft niet verder behandeld te worden voor de plaatsing. robinia rondhout palen vallen onder duurzaamheidsklasse 1 (levensduur 25 jaar en langer). De levensduur van deze hardhoutsoort is nog langer dan die van kastanjehout. Ideaal voor elk buitengebruik. Kies voor de duurdere, geschilde en gladgeschuurde robinia palen voor onder meer het opbouwen van speeltoestellen en de plaatsing in parken en speeltuinen.

Hier kastanje palen kopen

Koop kastanje palen in Deinze, waar Svenhof Quality Woods gevestigd is. Langskomen is gezellig, maar bestellen in de webshop is makkelijker voor iemand van verder weg. We zorgen dan dat de kastanje palen vanuit Deinze jouw kant opkomen. Kijk daarom meteen in de webshop en bestel nu of neem contact met ons op voor vragen.