Kastanje schapenhek vallen onder duurzaamheidsklasse 2 (levensduur 15-25 jaar)

Robinia schapenhek vallen onder duurzaamheidsklasse 1 (levensduur 25 jaar en langer)

Schapenomheining Deinze

Een schapenomheining van onze firma in Deinze houdt de schapen binnen en maakt het de wolven moeilijker om binnen te komen. Natuurlijk helpen cameratoezicht en waakzame honden hier ook bij. Svenhof Quality Woods uit Deinze levert dit type omheining! Onze omheiningen zijn van duurzaam hout gemaakt, zoals robinia en kastanjehout. Lees hieronder wat de verschillen zijn tussen een schapenomheining van de ene of de andere houtsoort.

Duurzaamheidsklasses schapenomheiningen

Er zijn 5 duurzaamheidsklasses voor hout. Deze indeling geeft aan hoe goed een houtsoort bestand is tegen ongunstige externe omstandigheden. Voor een schapenomheining die altijd blootstaat aan afwisselend kou, vocht en soms zelfs extreme droogte, zoek je dus een houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse. Hout van de hoogste duurzaamheidsklasse (klasse 1) is zeer duurzaam en gaat minimaal 25 jaar mee. Duurzaam hout uit klasse 2 gaat gemiddeld 15 – 25 jaar mee. Overigens is onze ervaring dat we de duurzaamheid van een schapenomheining gunstig kunnen beïnvloeden door te variëren in diktes en bewerkingsmethodes van het gebruikte hout.

Onze modellen

Momenteel bieden we onder andere volgende modellen van schapenomheiningen:

  • Het robinia-schapenhek is gemaakt van een hardhoutsoort van duurzaamheidsklasse 1. Dit is de omheining met de langste verwachte levensduur (min. 25 jr).
  • Het kastanje schapenhek valt onder duurzaamheidsklasse 2 en is hierdoor nog steeds heel duurzaam (min. 15 – 25 jr). Een kastanjehouten omheining is goed bestand tegen vocht en ziektekiemen en hoeft niet behandeld te worden voor plaatsing.

Bestel een omheining voor je dieren

Koop je schapenomheining of omheining voor andere dieren, zoals een paardenomheining, in Deinze of in onze webshop. Afhalen is altijd gratis. We hebben een paar mooie standaardmodellen, maar natuurlijk zijn er altijd mogelijkheden om een speciale schapenomheining samen te laten stellen in onze werkplaats. Vraag hiervoor gratis een offerte aan. Neem voor deze en andere vragen rond de perfecte omheining contact op via +32 468 25 10 62 (telefoon en WhatsApp) of info@svenhof.be.